به بهانه اظهارات تأملبرانگیز سخنگوی دولت
خانم مهاجرانی! منظورتان این است به آمریکا و اسرائیل ثابت کنیم حامی تروریسم نیستیم؟!
سرویس سیاسی -
سخنگوی دولت گفت: تصویب نشدن لوایح پالرمو و CFT بانکهای ما را زمینگیر کرده است لازم است که ثابت کنیم پولشویی نمیکنیم، همکاری سازمانیافته با تروریسم نداریم.
فاطمه مهاجرانی روز سهشنبه در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، در پاسخ به سؤالی درباره پیوستن به لوایح پالرمو و CFT و کاهش تحریمها، با اشاره به اینکه در مورد FATF سؤالات بسیار زیادی پرسیده میشود و این موضوع نیازمند توضیح کامل است، گفت: لوایح پالرمو و CFT که ما هنوز به آن نپیوستهایم، لوایحی هستند که در کار بانکهای ما به نوعی گره ایجاد کرده است و ما جدای از تحریمها با عدم پذیرش این دو لایحه بانکهای خودمان را زمینگیر میکنیم.
وی در قسمتی از سخنان خود در اظهاراتی تعجببرانگیز اظهار داشت: برای اینکه در این فرآیند گیر نکنیم و مبادلات بانکی ما با کشورهای دوستی که با آنها کار میکنیم از جمله کشورهای حوزه اوراسیا و بریکس برقرار شود، لازم است که ثابت کنیم پولشویی نمیکنیم، همکاری سازمانیافته با تروریسم نداریم و به گروههای مانند بوکوحرام و غیره به هیچ عنوان کمکی نمیکنیم اتفاقاً با اقدامات ضد بشری آنها کاملاً مخالف هستیم. لذا این دو معاهده کمک میکند که بانکهای ما از این تحریمها خارج شوند.
سخنگوی دولت بیان کرد: هیچ تضمینی برای موضوعی وجود ندارد، اما نمیتوانیم به جهت اینکه تضمینی وجود ندارد ما خودمان راه را بر خودمان ببندیم و بانکهایمان را زمینگیر و گرفتار کنیم در موضوعی که برای ما قابل حل است با جمعبندی و تدبیری که در نظام وجود دارد، این لوایح در دستور کار مجمع تشخیص وجود دارد.
چه کسانی تروریسم را
برای FATF تعریف میکنند؟!
این اظهارات عجیب در حالی از زبان سخنگوی دولت بیان شده است که تسلط و نقش غرب در طراحی سازوکار FATF و حضور اسرائیل در این سازمان، تعریف و تفسیر تروریسم از نگاه این سازمان را بیش از گروهکهای تروریستی همچون بوکوحرام به سمت گروههای مقاومت همچون حزبالله، انصارالله، حماس و... اطلاق میکند.
پیوستن ایران به لوایح باقیمانده از FATF در عین اینکه رژیم صهیونیستی در کنار آمریکا حضوری رسمی در این سازوکار دارد، باعث این خواهد شد که نهتنها در واقعیت هیچ دستاوردی از این سازوکار عاید ایران نشود که بالعکس موانع و محدودیتهای جدیدی برای کشور بهوجود آید که حمایت ایران از محور مقاومت را با چالش جدی روبهرو کند.
در همین راستا، استوارت لوی دستیار تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانهداری آمریکا در زمان دولت اوباما جلسه کنگره آمریکا در مهر ۱۳۸۸اظهار داشته است: ما از طریق گروه ویژه اقدام مالی (FATF) جهت ایجاد آگاهی در رابطه با ریسکهایی که ناشی از فعالیتهای فریبنده ایران و عدم شفافیت در سازوکار ضدپولشویی و تامین مالی تروریسم ایران است کار میکنیم.
خوان زارانه معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانهداری دولت اوباما اردیبهشت ۱۳۹۵در جلسه کنگره آمریکا عنوان میدارد: برای قرار دادن ایران در تنگنا و سختتر کردن شرایط برای این کشور به حضور کامل FATF نیاز است.
سیگال مندلگر، نیز دستیار وزیر خزانهداری آمریکا در دولت ترامپ در نشست اندیشکده صهیونیستی FDD در خرداد ۱۳۹۷ خاطرنشان میکند: ما به طور مداوم به دولتها و شرکتها در سراسر جهان هشدار میدهیم که نیاز است شبکههایشان را در برابر بازیگران غیر قانونی تقویت کنند. این هشدارها از طریق تعاملات دوجانبه یا چندجانبه دولتی یا بخش خصوصی و رویههای FATF است.
همچنین مارشال بیلنگزلی معاون دستیار وزارت خزانهداری آمریکا در تروریسم و اطلاعات مالی در دولت ترامپ پاییز ۹۷ در جلسه کنگره آمریکا اظهار میکند: در رابطه با حفظ فشارها بر روی حکومت ایران یکی از کارهایی که آنها ایرانیها باید انجام دهند این است که باید یک چارچوب قانونی ایجاد کنند و برای توقف تامین مالی تروریسم پاسخگو باشند. آنها به اندازه کافی قانون ندارند و ما آنقدر اصرار میکنیم تا قوانین مقابله با پولشویی را تصویب و اجرا کنند. باید علیه بخش مالی آنها (اشاره به قواعد (FATF)) اقدامات مقابلهای انجام دهیم.
استیون منوچین وزیر خزانهداری دولت ترامپ نیز تیرماه ۱۳۹۸ در جلسه مجمع FATF عنوان میکند: آمریکا از طریق FATF به دنبال کشف و مسدودسازی راههای دور زدن تحریمهاست.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز آبانماه ۱۳۹۸ در بیانیهای میافزاید: ایران نشان داده است که ارادهای برای رسیدگی به نقصانهای نظام
ضد پولشویی و ضد تامین مالی تروریسم خود ندارد و تعمدا میخواهد هیچ شفافیت در اقتصاد آن نباشد تا بتواند به صادرات تروریسم ادامه بدهد.
همچنین وزارت خزانهداری آمریکا در آبانماه 1399، در واکنش به اصلاحات جدید FATF در موضوع تامین مالی اشاعه تروریسم بیانیهای صادر کرده و عنوان میکند: با اصلاحیات جدید در استانداردهای FATF قلمروها در سراسر جهان مؤسسات مالی و دیگر مؤسسات تحت پوشش خود را در رابطه با ریسک تامین مالی اشاعه با اطلاعاتی هدفمند مسلح میکنند که بتواند برای شناسایی شرکتهای پوششی و دیگر افراد با نهادهایی که به نیابت از افراد تحریم شده اقدام میکنند مورد استفاده قرار بگیرد.
عیدی کارکنان دولت سه میلیون تعیین شد
به گزارش ایرنا، مهاجرانی با تبریک اعیاد شعبانیه در خصوص عیدی کارکنان دولت،گفت: مبلغ ۳ میلیون تومان برای عیدی هر کدام از کارمندان به علاوه ۸۴۰ هزار تومان به عنوان حق عائلهمندی و ۳۶۰ هزار تومان به عنوان حق فرزند به ازای هر فرزند به کارکنان دولت اهدا خواهد شد. معمولاً تاکید بر این است که هرچه زودتر این پرداخت در اواخر بهمنماه و اوایل اسفندماه صورت بگیرد که کمک کند به اینکه جریان امور در پایان سال با سهولت بیشتری حرکت پیدا کند.
سخنگوی دولت درباره نحوه اطلاعرسانی درباره قوانین و مقررات و آن چیزی که در دولت مصوب میشود، بیان کرد: هر سه قوه چنین سامانهای را دارند که همه میتوانند از آنجا قوانین مقررات و مصوبات را برداشت کنند هر سه سامانه با جستوجو کردن در همه موتورهای جستوجو قابل دسترسی خواهد بود.
وی همچنین اظهار کرد: در زمینه اشتغالآفرینی و توسعه سرمایهگذاری و رونق اقتصادی در حوزه نفت و انرژی اتفاق خوبی را شاهد خواهیم بود. سخنگوی دولت درباره اختصاص بودجه ۱۴۰۴ به طرحهای نیمهتمام گفت: پروژههایی که الان افتتاح خواهد شد حجم زیادی از کارهای آن در دولت سیزدهم انجام شده است لذا من وظیفه دارم از زحماتی که همکاران ما در دولت سیزدهم کشیدهاند قدردانی کنم.
وی بیان کرد: دولت ظرف این ۶ ماه نمیتواند پروژهای را آغاز کند و به اتمام برساند یقیناً حجم زیادی از آنچه که افتتاح خواهد شد مربوط به دولت سیزدهم خواهد بود و جا دارد یادی بکنیم از شهید آیتالله رئیسی و تشکر کنیم از همه زحماتی که دولتمردان در دولت سیزدهم کشیدند.
در مورد ارز واحد بریکس
بر اساس منافع ملی تصمیم میگیریم
مهاجرانی درباره درنظر گرفتن احتمالی ارز واحد برای کشورهای عضو بریکس بعد از تعرفههای اعلام شده از سوی آقای ترامپ، گفت: کلیت نظام هم به این جمعبندی رسیده است که باید این چندجانبهگرایی و شکستن انحصار ارتباط فقط با یک طرف جهان شکل بگیرد، لذا بریکس یکی از آنها است که در سطح بینالمللی ما تعاملاتمان را به صورت متوازن و گسترده دنبال کنیم.
سخنگوی دولت بیان کرد: در مورد ارزی که در بریکس مطرح شده این را بیان کنم که تصمیم را باید در کشورهای حوزه بریکس بررسی کنیم. مشخصا نکتهای که وجود دارد این است که تمامیتخواهی و یکجانبهگرایی که در برخی از کشورها وجود دارد ضربههایی را به کل جهان خواهد زد و مسلماً کل جهان با این مسئله مشکل پیدا خواهد کرد.
وی گفت: لذا موضوع پول مشترک بریکس جدایی از این قضیه نیست. چنانچه کشورهای عضو بریکس بر این باشد که بخواهند از پول واحدی برای کشورهای عضو بریکس استفاده کنند ما هم متناسب با منافع ملی که تعریف میکنیم این کار را انجام خواهیم داد.